Desszertek

Karamellizált banán puding

Igazi nyári édesség, nemcsak mutatós, de rendkívül finom és laktató. Édesszájúak számára nem kérdés, hogy gyakran fogják elkészíteni, nemcsak ünnepek alkalmával. Elkészítési idő: 1 óra 15 perc Hozzávalók 8 személyre: fél csésze barna cukor 1/4 […]

Finn palacsinta
Desszertek

Finn palacsinta

A Finn palacsinta egy egyszerű, ugyanakkor nagyon fonom recept. A sütés elején felfúvódik a palacsinta közepén, majd összeesik így kiválóan alkalmas a friss erdei bogyókkal vagy más bogyós gyümölcsökkel való megtöltésére. Hozzávalók: 60g vaj 1 […]

Desszertek

Fahéjas csigák

Finom és puha csigák fahéjas töltelékkel ízesítve. Nagyon ízletes és a fahéjas sütik kedvelői számára egy igazi ínyencség. Hozzávalók: 450 g liszt 60 g cukor egy tasak szárított élesztő 250 ml tej 1 tojás 60 […]

Desszertek

Fahéjas süti

Nagyon finom fahéjas süti, amely meglepően gyorsan elkészíthető és a végeredmény sem hagy kívánnivalót maga után. Amennyiben egy finom és gyors sütire van szüksége, készítse el bátran a fahéjas süti receptjét! Hozzávalók: 200 ml olaj […]

Desszertek

Gyömbéres mézeskalács házikó

A mézeskalács egyértelműen a Karácsony egyik receptje! Szinte bármilyen formát adhatunk neki, az egyszerű fenyőfaformától kezdve, egészen a bonyolultabb épületekig. Az alábbi receptben a gyömbéres mézeskalács házikó elkészítését mutatjuk be lépésről lépésre. Hozzávalók: 60 g […]

Desszertek

Áfonyás muffin

Egy áfonyás muffint a nap minden szakában fogyaszthatunk. Legyen szó reggeliről vagy uzsonnáról a klasszikus áfonyás muffin nem csak tápláló, de nagyon finom is. Egyszerűen elkészíthető, nagyon ízletes finomság! Hozzávalók: 1/2 teáskanál vanília-kivonat 150 g […]

Egytálételek

Rántott hagymakarikák

A hagymakarikák egy kiadós, de ugyanakkor könnyen elkészíthető étel is! A hagyma az egyik legegészségesebb zöldségek közé tartozik, hiszen nagyon jó méregtelenítő hatása van a szervezetre. Az alábbi rántott hagymakarikák receptben, bármilyen típusú hagymát felhasználhatunk, de […]

No Picture
Főzelékek

Karalábéfőzelék

Hozzávalók: 1 kg karalábé 5 dkg vaj, só, 1 ek liszt, bors ízlés szerinti petrezselyemzöld 1 dl tej, cukor ízlés szerint Elkészítése: A karalábét megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A karalábét forrásban lévő […]

No Picture
Levesek

Ribiszkekrémleves

Hozzávalók: 50 dkg friss ribiszke 4 tojássárgája 2 ek cukor 2 dl forralt tej 2 dl tejszín csipet fahéj, és egy kevés szegfűszeg Elkészítése: A szárától metisztított ribiszkét átpaszírozzuk. Majd ezt a levet turmixgépbe öntjük. […]

Levesek

Meggyleves

A meggyleves az egyik legkönnyebben elkészíthető és ugyanakkor a nagyon finom levesek egyike. Télen kiváló vitaminpótló, nyáron fantasztikusan hűsít. Hozzávalók: 40 dkg meggy ízlés szerinti szegfűszeg és fahéj 1 dl tej 1 ek. liszt 1 […]