Rántott hagymakarikák

A hagymakarikák egy kiadós, de ugyanakkor könnyen elkészíthető étel is! A hagyma az egyik legegészségesebb zöldségek közé tartozik, hiszen nagyon jó méregtelenítő hatása van a szervezetre. Az alábbi rántott hagymakarikák receptben, bármilyen típusú hagymát felhasználhatunk, de lehetőleg édes vagy vöröshagymát használjunk.

rántott hagymakarikák

Hozzávalók:

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport, a sót és az őrölt pirospaprikát összekeverjük. Megtisztítjuk és karikákra vágjuk a hagymákat, majd megforgatjuk a lisztes keverékben, úgy hogy a karikákat teljesen elfedje. A megmaradt liszthez adjuk hozzá a tojást és a tejet és kavarjuk addig, amíg egy homogén állagú keveréket kapunk. A hagymakarikákat forgassuk bele a keverékbe és forró olajba süssük ki.

Jó étvágyat!