Milyen lenne a világ csokoládé puding nélkül? Az egyik legjobban kedvelt desszert, ugyanakkor a legegyszerűbben is elkészíthető a csoki puding recept. Számos puding recept közül válogathatunk, de mégis úgy érezzük, hogy manapság a puding egy szinte elveszett művészetté vált, pedig egyszerűen és hamar elkészíthető. Az alábbiakban bemutatjuk a csoki puding elkészítését házilag:
Hozzávalók:
- 600 ml tej
- 3 tojássárgája
- 240 ml tejszín
- 1/4 teáskanál só
- 3 evőkanál keményítő
- 3 evőkanál kakaó
- 115 g étcsokoládé
- 100 g cukor
- 1 teáskanál vanília-kivonat
Elkészítés:
Az étcsokoládét apróra vágjuk egy vágódeszkán, kés segítségével. Ez után a keményítőt, a kakaót és a sót összekeverjük egy tálban, majd fokozatosan adjunk hozzá tejszínt folyamatosan keverve a masszát. Ezt követően adjuk hozzá a tojás sárgákat is a masszához és alaposan elkeverjük.
E közben tegyük fel a tejet melegedni és adjuk a cukrot. Amikor a cukor már elolvadt levesszük a tűzről a cukros tejet és folyamatos kavarás mellet fokozatosan hozzáadjuk a masszához. Ez után, immár az egész keveréket, tegyük fel a tűzre ismét és körülbelül 2 percig forraljuk, amíg elkezd sűrűsödni az állaga.
Levesszük a tűzről a kész csoki pudingot és gyorsan hozzáadjuk az apróra vágott étcsokoládét és a vanília kivonatot, majd egy-két perc pihentetés után jól keverjük meg. Kisebb edényekbe öntjük és miután kellőképpen kihűlt a hűtőszekrénybe tároljuk fogyasztásig.
Forrás: thekitchn.com
Comments
Loading…