in

Karalábéfőzelék

Hozzávalók:

  • 1 kg karalábé
  • 5 dkg vaj, só, 1 ek liszt, bors
  • ízlés szerinti petrezselyemzöld
  • 1 dl tej, cukor ízlés szerint

Elkészítése:

A karalábét megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A karalábét forrásban lévő vízben megfőzzük. Világos rántást készítünk petrezselyemzölddel ízesítve, melyet hidegvízzel flengedve öntünk a karalábéhoz. Őrölt borssal, sóval, cukorral ízesítük, majd felengedjük a tejjel és közepes lángon óvatosan felforraljuk. Még melegen tálaljuk.

Az elkészítése kb 15 percet vesz igénybe.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Karfiolos burgonyalepény

Kukoricás burgonyalepény