Levesek

A klasszikus gazpacho

Ez a klasszikus, főzésmentes gazpacho tökéletes nyári étel, hiszen finom friss zöldségekből készül, viszont elég hozzá megvennünk a bolti paradicsomlevet, ha valóban nem szeretnénk bekapcsolni a tűzhelyet. Az ízek mindenképpen utánozhatatlanok lesznek. Hozzávalók: 3 zellerszár, […]

Saláták

Uborkasaláta gyorsan

Sokféleképpen lehet az uborkasalátát elkészíteni. Egyik változata, amikor balzsamecet és olívaolaj felhasználásával érjük el a kívánt ízhatást. A megfelelő aroma eléréséhez szükség van paradicsomra is, mely kiemeli az uborka amúgy is kellemes, zamatos ízét. Előkészület:15 […]

Saláták

Az igazi görög saláta

Ez a legfinomabb előétel. Aki kedveli a zöldségsalátákat, bizonyára élvezni fogja a friss paradicsom, uborka zamatos íz világát, ahogy bársonyosan keveredik a sajttal és az olívával. Mediterrán ínyencség, könnyű tavaszi-nyári csemege. Előkészület: 15 perc – […]

Saláták

Majonézes burgonyasaláta

A majonézes burgonyasaláta receptje olcsó és könnyen elkészíthető étel. Az egyik legjobb majonézes saláták egyike ebédre vagy vacsorára is fogyasztható. Hozzávalók: 1 kg burgonya 2 főt tojás 3/4 pohár tejföl 1/4 csésze majonéz 2 teáskanál […]

Saláták

Troika saláta

Az orosz Troika saláta 3 alap összetevőből áll, így az elkészítése sem okozhat komolyabb gondot a kezdő szakácsoknak. Egyszerű, gyors és nagyon finom! Hozzávalók: 500 g zsír nélküli hús (marha, sertés, borjú, csirke, hal) 2 […]