Sokféleképpen lehet az uborkasalátát elkészíteni. Egyik változata, amikor balzsamecet és olívaolaj felhasználásával érjük el a kívánt ízhatást. A megfelelő aroma eléréséhez szükség van paradicsomra is, mely kiemeli az uborka amúgy is kellemes, zamatos ízét.
Előkészület:15 perc Készítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- fél kg vékonyra szeletelt, hámozott uborka
- só ízlés szerint
- ¼ csésze fehér balzsamecet
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál cukor
- ½ teáskanál szárított kapor
- 2 paradicsom apróra vágva
Az egyszerű uborkasaláta elkészítése:
A vékonyra szeletelt, hámozott uborkát egy nagy tálba tesszük. Jól megsózzuk, és hagyjuk állni 30 percig, hogy levet engedjen. Leszűrjük és leöblítjük hideg vízzel, száradni hagyjuk.
Egy másik tálban összekeverjük az ecetet, az olívaolajat, a cukrot és a kaprot. A salátaöntetbe beletesszük az uborkát és a paradicsomot, óvatosan megkavarjuk.
Máris tálalhatjuk!
Comments
Loading…