Sokféleképpen lehet az uborkasalátát elkészíteni. Egyik változata, amikor balzsamecet és olívaolaj felhasználásával érjük el a kívánt ízhatást. A megfelelő aroma eléréséhez szükség van paradicsomra is, mely kiemeli az uborka amúgy is kellemes, zamatos ízét.
Előkészület:15 perc Készítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
Az egyszerű uborkasaláta elkészítése:
A vékonyra szeletelt, hámozott uborkát egy nagy tálba tesszük. Jól megsózzuk, és hagyjuk állni 30 percig, hogy levet engedjen. Leszűrjük és leöblítjük hideg vízzel, száradni hagyjuk.
Egy másik tálban összekeverjük az ecetet, az olívaolajat, a cukrot és a kaprot. A salátaöntetbe beletesszük az uborkát és a paradicsomot, óvatosan megkavarjuk.
Máris tálalhatjuk!
Egyszerű, gyors és sokkal finomabb a bolti változatánál. Csak egyszer kell kipróbálnod és soha többé…
Ez a tepsis parmezános cukkini mindenki kedvenc étele lehet. A parmezános csirke egy egészségesebb változata.…
A húsfogyasztással kapcsolatban mindenkinek megvannak a maga alapelvei. Ugyan a vegetáriánus étkezés napjainkban minden korábbinál…
Aki szereti a húsételeket, de nem szeret értük egész nap a konyhában forgolódni, azoknak tökéletes…
Friss, zamatos és egészséges – mégis mi mást várhatnánk el egy salátától? Ez az áfonyás…
A mogyoró nemcsak rágcsálnivaló, de egyre több receptben kap előkelő helyet. Többnyire pirítva kell felhasználni,…
Ez a sonkás tekercs nagyon gyorsan elkészül, ráadásul magában az elkészítésében sincs semmi ördöngösség. Nagyszerű…
A babákról való gondoskodás felelősségteljes feladat. Nem csak a mindennapi ellátásra kell odafigyelni, hanem arra…
Ez a könnyű gyümölcskenyér édes citromos mázzal van leöntve, és szinte szétrobban az áfonyától. Élvezhető…
Leave a Comment