Kategóriák: Desszertek

Citrommázas, áfonyás gyümölcskenyér

Ez a könnyű gyümölcskenyér édes citromos mázzal van leöntve, és szinte szétrobban az áfonyától. Élvezhető desszertként, de akár édes nassolnivalóként is.

Kicsik és nagyok kedvence, hiszen tele van gyümölccsel, de ugyanakkor ízletes és szinte szétomlik az ember szájában.

Hozzávalók:

  • A süteményhez:
  • 1,5 bögre finomliszt
  • 2 kiskanál
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 bögre kristálycukor
  • 2 evőkanál reszelt citromhéj
  • ¾ bögre író
  • ½ bögre olaj
  • 2 nagy tojás, enyhén felverve
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 1 bögre friss vagy fagyasztott áfonya
  • A citrommázhoz:
  • 1 bögre porcukor
  • 2 evőkanál friss citromlé

Citrommázas, áfonyás gyümölcskenyér recept

Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. Fújjunk le sütősprayjel egy 22×11 cm- es kenyérsütő formát, és tegyük félre.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a sütőport. Egy kisebb tálban keverjük össze a cukrot és a citromhéjat. A kezeink segítségével dörzsöljük össze addig, amíg illatozni nem kezd. Öntsük a lisztes keverékhez. Tegyük félre.

Egy másik közepes méretű tálban keverjük össze az írót, az olajt, a tojást, a citromlét és a vanília kivonatot.
Lassan adjuk hozzá a nedves hozzávalókat a szárazakhoz. Addig keverjük, amíg teljesen el nem vegyülnek. Óvatosan keverjük bele az áfonyát. Öntsük a tésztát az előkészített kenyérsütő tepsibe. Nyomkodjuk szét benne, hogy a gyümölcskenyér egyenletesen süljön.

Süssük 60-70 percig, vagy amíg a fogpiszkáló tisztán nem jön ki belőle. Tegyük a gyümölcskenyeret egy felületre hűlni 15 percre. Egy kés segítségével válasszuk el a kenyér oldalát a sütőformától, és óvatosan vegyünk ki belőle. Hagyjuk teljesen kihűlni egy rácson.

Amíg a kenyér hűl, készítsük el a citromos mázat. Egy kisebb tálban keverjük össze a porcukrot és a citromlét. Locsoljuk a mázat a kihűlt gyümölcskenyérre. Szeleteljük fel, és tálaljuk.

Hasonló receptek

www.twopeasandtheirpod.com

Leave a Comment

Friss Receptek

Három hozzávalós házi készítésű Bounty csoki

Egyszerű, gyors és sokkal finomabb a bolti változatánál. Csak egyszer kell kipróbálnod és soha többé…

Tepsis parmezános cukkini

Ez a tepsis parmezános cukkini mindenki kedvenc étele lehet. A parmezános csirke egy egészségesebb változata.…

Minden, amit tudni érdemes a marhahúsról

A húsfogyasztással kapcsolatban mindenkinek megvannak a maga alapelvei. Ugyan a vegetáriánus étkezés napjainkban minden korábbinál…

Töltött marhahús tekercs

Aki szereti a húsételeket, de nem szeret értük egész nap a konyhában forgolódni, azoknak tökéletes…

Áfonyás csirkesaláta

Friss, zamatos és egészséges – mégis mi mást várhatnánk el egy salátától? Ez az áfonyás…

Mogyorót pirítanál? A mikró a legjobb barátod!

A mogyoró nemcsak rágcsálnivaló, de egyre több receptben kap előkelő helyet. Többnyire pirítva kell felhasználni,…

Sonkás, tojásos, sajtos tekercsek

Ez a sonkás tekercs nagyon gyorsan elkészül, ráadásul magában az elkészítésében sincs semmi ördöngösség. Nagyszerű…

Főzelékek babáknak – mit, hogyan és miért

A babákról való gondoskodás felelősségteljes feladat. Nem csak a mindennapi ellátásra kell odafigyelni, hanem arra…

Frittata muffin

Ha a tökéletes reggelit keressük, és már kissé ráuntunk a szokásos tojásételekre, akkor kiváló választás…