Hozzávalók:
A csirkemelleket megmosom és kicsontozom. A csontokból alaplevet főzök, amibe beleteszem a zöldségeket és fűszerezem. A csirkehúst kis darabokra vágom. Olvasztott vajon, kis tűzön kevés vöröshagymát fonnyasztok. Hozzáadom a csirkemellet, megsózom, megfőzöm, és az egészet kevergetve 3-4 percig pirítom. Amikor az edény alján lévő folyadék elpárolgott, megszórom liszttel és tovább pirítom. Meghintem a curry porral és a petrezselyemzölddel. Hozzáadom a fehérbort, tejszínt és a leszűrt csirkelevest. Az egészet lassú tűzön, az edényt rázogatva, puhára párolom. Ha megpuhult a csirke, beleteszem az apró kockákra vágott befőtteket. Utoljára felforralom és burgonyapürével, vagy köret nélkül tálalom.
Elkészítési idő: 1 óra
Egyszerű, gyors és sokkal finomabb a bolti változatánál. Csak egyszer kell kipróbálnod és soha többé…
Ez a tepsis parmezános cukkini mindenki kedvenc étele lehet. A parmezános csirke egy egészségesebb változata.…
A húsfogyasztással kapcsolatban mindenkinek megvannak a maga alapelvei. Ugyan a vegetáriánus étkezés napjainkban minden korábbinál…
Aki szereti a húsételeket, de nem szeret értük egész nap a konyhában forgolódni, azoknak tökéletes…
Friss, zamatos és egészséges – mégis mi mást várhatnánk el egy salátától? Ez az áfonyás…
A mogyoró nemcsak rágcsálnivaló, de egyre több receptben kap előkelő helyet. Többnyire pirítva kell felhasználni,…
Ez a sonkás tekercs nagyon gyorsan elkészül, ráadásul magában az elkészítésében sincs semmi ördöngösség. Nagyszerű…
A babákról való gondoskodás felelősségteljes feladat. Nem csak a mindennapi ellátásra kell odafigyelni, hanem arra…
Ez a könnyű gyümölcskenyér édes citromos mázzal van leöntve, és szinte szétrobban az áfonyától. Élvezhető…
Leave a Comment