Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 zellerlevél
- 5 szem bors
- rozmaring
- kakukkfű
- 4 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál curry
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 1 dl fehérbor
- 1 dl tejszín
- 10 dkg barackbefőtt
- 10 dkg szilvabefőtt
- 10 dkg almabefőtt
A csirkemelleket megmosom és kicsontozom. A csontokból alaplevet főzök, amibe beleteszem a zöldségeket és fűszerezem. A csirkehúst kis darabokra vágom. Olvasztott vajon, kis tűzön kevés vöröshagymát fonnyasztok. Hozzáadom a csirkemellet, megsózom, megfőzöm, és az egészet kevergetve 3-4 percig pirítom. Amikor az edény alján lévő folyadék elpárolgott, megszórom liszttel és tovább pirítom. Meghintem a curry porral és a petrezselyemzölddel. Hozzáadom a fehérbort, tejszínt és a leszűrt csirkelevest. Az egészet lassú tűzön, az edényt rázogatva, puhára párolom. Ha megpuhult a csirke, beleteszem az apró kockákra vágott befőtteket. Utoljára felforralom és burgonyapürével, vagy köret nélkül tálalom.
Elkészítési idő: 1 óra
Comments
Loading…