Kategóriák: Blog

A legfinomabb karácsonyi desszertek

A karácsonyi desszertek készítése a decemberi hónap várakozással teli időszaka. Minden család igyekszik a legfinomabb fogásokat és süteményeket elkészíteni, hogy örömet okozzanak szeretteiknek. A háziasszonyok recepteket cserélnek, tapasztalatokat gyűjtenek, hogy megismerjék az új, trendi finomságokat.

Szívesen böngészik a bulvárlapok ünnepi ajánlatait. Az adventi hangulat megteremtéséhez sokban hozzájárulnak az aprósütemények, ezekből több száz darab is készül olykor. A sokféle édesség és vendégváró ropogtatni-való kisütéséhez nagy türelem és sok-sok szeretet kell.

A karácsony legkedvesebb desszertje a megunhatatlan beigli. Ki diósan, ki mákosan szereti, mindig hagyományos recept szerint kerül a családi asztalra. A nagymamák praktikáit elsajátítva a mai kor embere is szívesen nosztalgiázik régi sütési módszerekkel. Általában mindig kiderül, az egyszerű a nagyszerűbb, ezért érdemes a pár alapanyagot igénylő parasztsüteményeket kipróbálni.

Mintha a múlt tört volna elő, egyre több karácsonyi menüben kap fontos szerepet a csokis-diós szelet, a habos-almás pite és a lekváros sütemények. Ez utóbbi mini változatát fejlesztették tovább a leleményes cukrászok, megalkotva a karácsonyi motívumokkal díszített muffinszerű apró sütiket.

Az örök nagy kedvenc a kókuszgolyó, végtelenül könnyű a tészta összeállítása. A gyerekek is bevonhatók elkészítésébe, családi program kreálható a sütés-főzésből. Az ügyes kezek több tucatnyi rumos kókuszgolyót gyúrhatnak az ünnepre, mely sokáig eláll hűvös helyen tárolva.

Hasonló receptek

Természetesen az ünnep nem lenne ünnep mézeskalács nélkül. A közkedvelt édesség szerepe karácsonykor egyre magasabb dimenziókba emeli a fantáziát. Sokan nem elégednek meg az apróbb mézes süteményekkel és belevágnak a mézeskalács ház készítésébe vagy karácsonyfa díszeket formálnak a könnyen kezelhető tésztából.

A fűszerek – fahéj, szegfűszeg, gyömbér – illata hozzájárul az ünnep hangulatához, tucatnyi lehetőséget adva a kreativitás kiélésére. Ma már komoly művészeti ág fonódott a mézeskalács sütése köré, a tehetségesebbek tökélyre fejlesztették az édességek díszítésének tudományát.

Ahogy közeleg az ünnep, úgy szaporodnak az ötletek, és halmozódnak a receptek. Mindenki legnagyobb kívánsága, jól sikerüljön az ünnep. Gyűljön össze a család a szépen terített karácsonyi asztalnál, és adjon hálát Istennek a mindennapi betevőért.

Leave a Comment

Friss Receptek

Három hozzávalós házi készítésű Bounty csoki

Egyszerű, gyors és sokkal finomabb a bolti változatánál. Csak egyszer kell kipróbálnod és soha többé…

Tepsis parmezános cukkini

Ez a tepsis parmezános cukkini mindenki kedvenc étele lehet. A parmezános csirke egy egészségesebb változata.…

Minden, amit tudni érdemes a marhahúsról

A húsfogyasztással kapcsolatban mindenkinek megvannak a maga alapelvei. Ugyan a vegetáriánus étkezés napjainkban minden korábbinál…

Töltött marhahús tekercs

Aki szereti a húsételeket, de nem szeret értük egész nap a konyhában forgolódni, azoknak tökéletes…

Áfonyás csirkesaláta

Friss, zamatos és egészséges – mégis mi mást várhatnánk el egy salátától? Ez az áfonyás…

Mogyorót pirítanál? A mikró a legjobb barátod!

A mogyoró nemcsak rágcsálnivaló, de egyre több receptben kap előkelő helyet. Többnyire pirítva kell felhasználni,…

Sonkás, tojásos, sajtos tekercsek

Ez a sonkás tekercs nagyon gyorsan elkészül, ráadásul magában az elkészítésében sincs semmi ördöngösség. Nagyszerű…

Főzelékek babáknak – mit, hogyan és miért

A babákról való gondoskodás felelősségteljes feladat. Nem csak a mindennapi ellátásra kell odafigyelni, hanem arra…

Citrommázas, áfonyás gyümölcskenyér

Ez a könnyű gyümölcskenyér édes citromos mázzal van leöntve, és szinte szétrobban az áfonyától. Élvezhető…