in

A legfinomabb karácsonyi desszertek

A karácsonyi desszertek készítése a decemberi hónap várakozással teli időszaka. Minden család igyekszik a legfinomabb fogásokat és süteményeket elkészíteni, hogy örömet okozzanak szeretteiknek. A háziasszonyok recepteket cserélnek, tapasztalatokat gyűjtenek, hogy megismerjék az új, trendi finomságokat.

Szívesen böngészik a bulvárlapok ünnepi ajánlatait. Az adventi hangulat megteremtéséhez sokban hozzájárulnak az aprósütemények, ezekből több száz darab is készül olykor. A sokféle édesség és vendégváró ropogtatni-való kisütéséhez nagy türelem és sok-sok szeretet kell.

A karácsony legkedvesebb desszertje a megunhatatlan beigli. Ki diósan, ki mákosan szereti, mindig hagyományos recept szerint kerül a családi asztalra. A nagymamák praktikáit elsajátítva a mai kor embere is szívesen nosztalgiázik régi sütési módszerekkel. Általában mindig kiderül, az egyszerű a nagyszerűbb, ezért érdemes a pár alapanyagot igénylő parasztsüteményeket kipróbálni.

Mintha a múlt tört volna elő, egyre több karácsonyi menüben kap fontos szerepet a csokis-diós szelet, a habos-almás pite és a lekváros sütemények. Ez utóbbi mini változatát fejlesztették tovább a leleményes cukrászok, megalkotva a karácsonyi motívumokkal díszített muffinszerű apró sütiket.

Az örök nagy kedvenc a kókuszgolyó, végtelenül könnyű a tészta összeállítása. A gyerekek is bevonhatók elkészítésébe, családi program kreálható a sütés-főzésből. Az ügyes kezek több tucatnyi rumos kókuszgolyót gyúrhatnak az ünnepre, mely sokáig eláll hűvös helyen tárolva.

mézeskalács

Természetesen az ünnep nem lenne ünnep mézeskalács nélkül. A közkedvelt édesség szerepe karácsonykor egyre magasabb dimenziókba emeli a fantáziát. Sokan nem elégednek meg az apróbb mézes süteményekkel és belevágnak a mézeskalács ház készítésébe vagy karácsonyfa díszeket formálnak a könnyen kezelhető tésztából.

A fűszerek – fahéj, szegfűszeg, gyömbér – illata hozzájárul az ünnep hangulatához, tucatnyi lehetőséget adva a kreativitás kiélésére. Ma már komoly művészeti ág fonódott a mézeskalács sütése köré, a tehetségesebbek tökélyre fejlesztették az édességek díszítésének tudományát.

Ahogy közeleg az ünnep, úgy szaporodnak az ötletek, és halmozódnak a receptek. Mindenki legnagyobb kívánsága, jól sikerüljön az ünnep. Gyűljön össze a család a szépen terített karácsonyi asztalnál, és adjon hálát Istennek a mindennapi betevőért.

What do you think?

Comments

Loading…

0

Ázsiai tonhal saláta

Egyszerű kolbásztekercsek