in ,

Avokádóban sült tojás

Ha te is mindig rohansz reggelente, akkor hálás leszel ezért a csak néhány hozzávalóból álló, és alig néhány perc elkészítési időt igénylő receptért.

A szívvédő omega3-zsírsavak mellett magas fehérjetartalommal és kevés szénhidráttal teszi ez az étel a napod kezdetét teljesen egészségessé.

Bár a recept metélőhagymát ír elő, nyugodtan használható bármilyen más elérhető friss zöldség is, de akár egy kanál salsa vagy csípős szósz is tökéletes választás lehet az avokádóban sült tojásunkhoz.

Hozzávalók:

Avokádóban sült tojás recept

Melegítsük elő a sütőnket 220 Celsius fokra.

Vágjuk félbe az avokádókat, és távolítsuk el a magokat. Ezt követően vegyünk ki körülbelül 2 evőkanállal az avokádó húsából is. Annyit kell belőle eltávolítani, hogy a később beleütendő tojás illeszkedni tudjon a résbe.

Helyezzük a félbevágott avokádókat egy kisebb tepsire.

Törjünk bele mindegyik avokádóba egy tojást. Igyekezzünk azt elérni, hogy előbb a tojássárgája kerüljön bele, majd azt kövesse a fehérje, hogy kitölthesse az üresen maradt részeket.

Tegyük be a sütőbe, és süssük 15-20 percig. A sütési idő függhet a tojás és az avokádó méreteitől is, tehát ellenőrizzük kivétel előtt, hogy a tojásfehérje normálisan megsült-e.

Vegyük ki a sütőből, és fűszerezzük borssal, metélőhagymával, vagy bármilyen más általunk választott feltéttel.

popsugar.com

What do you think?

Comments

Loading…

0

Citromos tilápia szeletek

Frissen sütött áfonyás pite