Ha te is mindig rohansz reggelente, akkor hálás leszel ezért a csak néhány hozzávalóból álló, és alig néhány perc elkészítési időt igénylő receptért.
A szívvédő omega3-zsírsavak mellett magas fehérjetartalommal és kevés szénhidráttal teszi ez az étel a napod kezdetét teljesen egészségessé.
Bár a recept metélőhagymát ír elő, nyugodtan használható bármilyen más elérhető friss zöldség is, de akár egy kanál salsa vagy csípős szósz is tökéletes választás lehet az avokádóban sült tojásunkhoz.
Hozzávalók:
- 2 db érett avokádó
- 4 friss tojás
- 1/8 kiskanál bors
- 1 evőkanál aprított metélőhagyma
Avokádóban sült tojás recept
Melegítsük elő a sütőnket 220 Celsius fokra.
Vágjuk félbe az avokádókat, és távolítsuk el a magokat. Ezt követően vegyünk ki körülbelül 2 evőkanállal az avokádó húsából is. Annyit kell belőle eltávolítani, hogy a később beleütendő tojás illeszkedni tudjon a résbe.
Helyezzük a félbevágott avokádókat egy kisebb tepsire.
Törjünk bele mindegyik avokádóba egy tojást. Igyekezzünk azt elérni, hogy előbb a tojássárgája kerüljön bele, majd azt kövesse a fehérje, hogy kitölthesse az üresen maradt részeket.
Tegyük be a sütőbe, és süssük 15-20 percig. A sütési idő függhet a tojás és az avokádó méreteitől is, tehát ellenőrizzük kivétel előtt, hogy a tojásfehérje normálisan megsült-e.
Vegyük ki a sütőből, és fűszerezzük borssal, metélőhagymával, vagy bármilyen más általunk választott feltéttel.
Comments
Loading…