Bulira, baráti összejövetelre vagy bármilyen eseményre készül? Mi sem egyszerűbb, mint ezt a mártogatóst elkészíteni vendégváróként.
A szabadon variálható rétegekből álló étek mindenkinek el fogja nyerni a tetszését nem csak íze, de az ínycsiklandó kinézete által is.
Ha esetleg egyes rétegek nem nyerik el a tetszését, szabadon kihagyhatók vagy felcserélhetőek. Az egészséges életmódot követők és vegetáriánusok számára kifejezetten ajánlott akár egy grillezős kerti parti alkalmával.
Hozzávalók:
- 1 konzerv babpüré
- 1 ½ evőkanál taco fűszerkeverék (ízlés szerint keverhető, de elkészíthető így is: 1 evőkanál chilipor, 1 kiskanál pirospaprika, 1 kiskanál köményőrlemény, 1 kk. só, ½ kk. bors, ½ kk. hagymapor, ¼ kk. fokhagymapor, 1/8 kk. cayenne bors)
- 3 közepes méretű érett avokádó
- 2 evőkanál friss lime- vagy citromlé
- Só és frissen őrült fekete bors, ízlés szerint
- 1 bögre tejföl
- 1 bögre sűrű salsa szósz
- 1 bögre reszelt cheddar sajt
- 2 nagyobb paradicsom felkockázva
- 2/3 bögre szeletelt fekete olívabogyó
- 2-3 szál szeletelt újhagyma
7 rétegű babos mártogatós recept
Egy keverőtálban villa segítségével keverjük el a babpürét két evőkanál vízzel (vagy többel), hogy olyan állagot kapjunk, amely ideális a mártogatáshoz. Ne legyen túl folyékony, de túl sűrű sem (ne törjön el benne a chips)! Keverjük hozzá a fűszerkeveréket.
Hámozzuk meg és magozzuk ki az avokádókat, majd pépesítsük a citromlé hozzáadásával. Fűszerezzük sóval és borssal ízlés szerint.
Rakjunk egy púpozott kanálnyit a bögrék aljába a babos keverékből. Óvatosan, hogy ne kenjük össze a pohár szélét (ha átlátszó, akkor ezzel elrontjuk a kinézetet). Rakjunk egy púpozott evőkanálnyit az avokádós keverékből következő rétegként. Ezt követi a tejföl rétege majd a salsa. Mindegyik réteget oszlassuk szét a pohárban a következő előtt. Szórjuk meg egy réteg reszelt sajttal, majd fejezzük be a paradicsom, olívabogyó és hagyma rárétegezésével.
Tároljuk hűtőszekrényben és tálaljuk tortilla chipsszel.
Comments
Loading…