Hozzávalók:
- hagyma
- 6 dkg zsír vagy olaj
- 15 dkg vegyes zöldség
- 50 dkg darált hús
- 50 dkg liszt
- 3 tojás
- 2 dl tejföl
- 6 dkg sajt
- só, bors
Elkészítése:
A finomra vágott hagymát zsíron vagy olajon megpirítjuk, a zöldséget és a darált húst is hozzákeverjük, megsózzuk, átpirítjuk majd kevés vizet hozzáöntve megpároljuk. A lisztből a tojásokkal tésztát gyúrunk, amit nagy kockákra vágunk fel és lobogó, sós vízben megfőzzük. A készre párolt zöldséges hússal és a tejföllel összekeverjük a tésztát, sóval, borssal fűszerezzük. Közepes lángú sütőben szép pirosra sütjük. Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.
Az elkészítése egy órát vesz igénybe.
Comments
Loading…