in

Zöldséges-húsús tészta

Hozzávalók:

  • hagyma
  • 6 dkg zsír vagy olaj
  • 15 dkg vegyes zöldség
  • 50 dkg darált hús
  • 50 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 6 dkg sajt
  • só, bors

Elkészítése:

A finomra vágott hagymát zsíron vagy olajon megpirítjuk, a zöldséget és a darált húst is hozzákeverjük, megsózzuk, átpirítjuk majd  kevés vizet hozzáöntve megpároljuk. A lisztből a tojásokkal tésztát gyúrunk, amit nagy kockákra vágunk fel és lobogó, sós vízben megfőzzük. A készre párolt zöldséges hússal és a tejföllel összekeverjük a tésztát, sóval, borssal fűszerezzük. Közepes lángú sütőben szép pirosra sütjük. Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.

Az elkészítése egy órát vesz igénybe.

What do you think?

Comments

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Borsos tokány

Meggyes és almás rétes