in

Sós perec

Hozzávalók:
1 kg liszt
1/2 l tej
5 dkg élesztő
2 evőkanál cukor
1 evőkanál
1,5 dl étolaj
+
3 evőkanál liszt
2 evőkanál só
1 tojás

Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom, a liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrom. Letakarva kicsit pihentetem, majd 32 darabra vágom. Egyenként perecet formálok belőle, és olajjal megkent tepsibe teszem. Tetejét egész tojással megkenem, és nagyon forró (villany sütőben 230 fok) teszem. Addig a 3 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál sót annyi vízzel elkeverem, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatom, és még pár percig visszateszem a sütőbe. Vigyázz, ne száradjon ki!

Beküldte: Stráma Erzsébet

What do you think?

Comments

Loading…

0

Joghurt Torta

Tejfölös-gombás Szűzpecsenye