Hozzávalók:
- 25 dkg cérnametélt
- 5 dkg vaj
- 20 dkg párizsi
- hagyma, só, rozmaring, bors
- 10 dkg juhtúró
- 3 tojás
- 3 dl tejföl
- petrezselyemzöld
- 1 ek liszt
Elkészítése:
A cérnametéltet apró darabokra tördeljük, és forrásban lévő vízben megfőzzük. Ha megfőtt akkor 4 dkg olvasztott vajjal összekeverjük. A párizsi bőrét lehúzzuk és feldaraboljuk a hagymával együtt. A túrót villával összetörjük, hozzákeverünk 1 felvert tojást és 1 dl tejfölt. A kihűlt cérnametélthez hozzákeverjük a párizsit, a tojásás túrót és a hagymát, rozmaringgal, sóval, borssal és petrezselyemzölddel ízesítjük. A maradék vajjal kikenünk egy tepsit vagy tűzálló tálat és liszttel megszórjuk. Beleöntjük a tésztát és a tetejére ráöntjöűük a maradék tejfölt. Előmelegített,forró sütőben, közepes lángon megsütjük. Savanyúsággal tálalhatjuk.
Az elkészítése egy órát vesz igénybe.
Comments
Loading…