in

Rakott metélt

Hozzávalók:

Elkészítése:

A cérnametéltet apró darabokra tördeljük, és forrásban lévő vízben megfőzzük. Ha megfőtt akkor 4 dkg olvasztott vajjal összekeverjük. A párizsi bőrét lehúzzuk és feldaraboljuk a hagymával együtt. A túrót villával összetörjük, hozzákeverünk 1 felvert tojást és 1 dl tejfölt. A kihűlt cérnametélthez hozzákeverjük a párizsit, a tojásás túrót és a hagymát, rozmaringgal, sóval, borssal és petrezselyemzölddel ízesítjük. A maradék vajjal kikenünk egy tepsit vagy tűzálló tálat és liszttel megszórjuk. Beleöntjük a tésztát és a tetejére ráöntjöűük a maradék tejfölt. Előmelegített,forró sütőben, közepes lángon megsütjük. Savanyúsággal tálalhatjuk.

Az elkészítése egy órát vesz igénybe.

What do you think?

Comments

Loading…

0

Tárkonyos csirkegombóc

Borsos tokány