in

Lazac taco avokádókrémmel

Ha már taco, akkor miért ne legyen egy egészséges, omega-3 zsírsavban gazdag taco a vizekben megtalálható egyik legfinomabb hallal és egy krémes, finom gyümölccsel?

Ez a remek étel pedig akár vacsorára, akár ebédre is megállja a helyét, és a maga 30 perces elkészítési idejével a sűrűbb napokon is lehetővé teszi a főtt étel asztalra helyezését.

Ami pedig a legjobb benne, hogy szabadon variálhatjuk a töltelék hozzávalóit, amivel csak szeretnénk.

Hozzávalók:

  • 8 kukorica tortilla
  • ½ evőkanál olívaolaj

Lazachoz:

  • 350 g lazacfilé
  • ½ kiskanál őrölt paprika
  • ½ kiskanál fokhagymapor
  • ½ kiskanál hagymapor
  • ½ kiskanál chili-por
  • ½ kiskanál őrölt kömény
  • ½ kiskanál
  • ¼ kiskanál bors

Salsa

  • 1 bögre kukoricaszem
  • 1 bögre felkockázott paradicsom
  • ¼ bögre aprított koriander
  • 1 evőkanál lime-lé
  • 1/8 kiskanál só

Avokádókrém

  • ½ bögre tejszín
  • 1 avokádó
  • 1 evőkanál limelé
  • 1/8 kiskanál só

Lazac taco avokádókrémmel recept

Forrósítsunk fel egy nagyobb serpenyőt közepes hőmérséklet fölé.

Vegyük ki a lazacot a hűtőszekrényből, és hagyjuk 10 percet szobahőmérsékleten állni. Közben keverjük össze a lazac bedörzsöléséhez szükséges fűszereket.

Amíg a lazac melegszik, kezdjük el a salsa elkészítését. Keverjük össze a kukoricát (ha fagyasztottat használunk, akkor előtte olvasszuk fel, ha szükséges, akár mikrohullámú sütőben), a felkockázott paradicsomot, a felaprított koriandert, a limelét és a sót. Tegyük félre.

Öntsük az olívaolajat a serpenyőbe, és míg az felforrósodik, töröljük át a lazacot papírszalvéta segítségével, majd dörzsöljük be mindkét oldalát az elkészített fűszerkeverékkel. Ha az olívaolaj felforrósodott, tegyük bele a serpenyőbe a lazacot, majd süssük 4 percig. Ezt követően fordítsuk meg, és süssük át a másik oldalát is kb. 3 perc alatt. Sütés után tegyük félre a lazacot 5-10 percre.

Amíg a lazac pihen, készítsük el az avokádókrémet. Pépesítsük fel az avokádót, majd keverjük el a tejszínnel, a lime levével és a fűszerekkel. Tegyük be egy kicsit pihenni a hűtőszekrénybe.

Melegítsük fel a tortillákat mikrohullámú sütőben. Szeleteljük fel a lazacot, és helyezzük a tortillára. Pakoljuk rá a salsát és az avokádókrémet, és már fogyasztható is.

realfoodandicecream.com

What do you think?

Comments

Loading…

0

Hogyan kell elkészíteni a homárt?

Sörös chilis bab könnyedén! (videó)