in

Csirkeszeletes szendvics sült paradicsommal

Mi sem nagyszerűbb, mint egy csodás szendvics befalása, ha az ember nagyon éhes. A most olvasható receptben ráadásul ebben a szendvicsben egybefolynak a ropogós csirkefalatok a lédús sült paradicsommal, a krémes szósszal és a pirított kenyérrel.

Már csak az elképzelésétől is éhes lesz az ember. Lássunk is hozzá!

Hozzávalók:

  • 3 félbevágott paradicsom
  • és bors
  • 1 nagy csirkemell
  • ¼ bögre finomliszt
  • 1 tojás
  • ½ evőkanál tej
  • ½ bögre zsemlemorzsa
  • ¼ bögre frissen reszelt parmezán sajt
  • 1 evőkanál vékonyra szelt petrezselyem
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 4 szelet kenyér
  • 1 bögre káposzta
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál natúr joghurt

Csirkeszeletes szendvics sült paradicsommal recept

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzük a félbevágott paradicsomokat és sütőlapra. Sózzuk, borsozzuk, olívaolajozzuk, és sózzuk kb. 45 percig, vagy ameddig meg nem barnul.

Eközben felezzük el a csirkemellet, hogy vékonyabb csirkeszeleteket kapjunk. Klopfoljuk ki a szeleteket.
Keverjük el a lisztet, sót, borsot egy edényben. Vegyünk elő egy másikat a tojásnak és a tejnek. A harmadik edényben pedig keverjük el a kenyérmorzsát, a petrezselymet és a parmezánt.

Az előbb felsorolt sorrendben mártogassuk bele a tálakba a csirkeszeleteket, így panírozva ki a húst.

Forrósítsuk fel közepes hőmérsékletűre az olajt egy serpenyőben, és süssük ki benne a bepanírozott csirkeszeleteket. Oldalanként kb. 3 percig süssük.

Eközben forrósítsunk fel egy másik serpenyőt egy kis olívaolajjal, amelyben megsüthetjük a kenyeret. Süssük nagyon rövid ideig a kenyérszeletek mindkét oldalát.

Készítsük el a szószt a majonéz és a joghurt összekeverésével.

Ekkor pedig már csak a szendvics elkészítése marad. Rakjunk káposztát az egyik kenyérszeletre, majd rakjuk rá a csirkeszeletet. Ezt követi a paradicsom és a szósz, majd végül rákerülhet a másik szelet kenyér is.

thepurpleladle.com

What do you think?

Comments

Loading…

0

Serpenyős lasagne egyszerűen és gyorsan

Teljes kiőrlésű mogyoróvajas sütemény