Mi sem nagyszerűbb, mint egy csodás szendvics befalása, ha az ember nagyon éhes. A most olvasható receptben ráadásul ebben a szendvicsben egybefolynak a ropogós csirkefalatok a lédús sült paradicsommal, a krémes szósszal és a pirított kenyérrel.
Már csak az elképzelésétől is éhes lesz az ember. Lássunk is hozzá!
Hozzávalók:
- 3 félbevágott paradicsom
- Só és bors
- 1 nagy csirkemell
- ¼ bögre finomliszt
- 1 tojás
- ½ evőkanál tej
- ½ bögre zsemlemorzsa
- ¼ bögre frissen reszelt parmezán sajt
- 1 evőkanál vékonyra szelt petrezselyem
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 4 szelet kenyér
- 1 bögre káposzta
- 1 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál natúr joghurt
Csirkeszeletes szendvics sült paradicsommal recept
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzük a félbevágott paradicsomokat és sütőlapra. Sózzuk, borsozzuk, olívaolajozzuk, és sózzuk kb. 45 percig, vagy ameddig meg nem barnul.
Eközben felezzük el a csirkemellet, hogy vékonyabb csirkeszeleteket kapjunk. Klopfoljuk ki a szeleteket.
Keverjük el a lisztet, sót, borsot egy edényben. Vegyünk elő egy másikat a tojásnak és a tejnek. A harmadik edényben pedig keverjük el a kenyérmorzsát, a petrezselymet és a parmezánt.
Az előbb felsorolt sorrendben mártogassuk bele a tálakba a csirkeszeleteket, így panírozva ki a húst.
Forrósítsuk fel közepes hőmérsékletűre az olajt egy serpenyőben, és süssük ki benne a bepanírozott csirkeszeleteket. Oldalanként kb. 3 percig süssük.
Eközben forrósítsunk fel egy másik serpenyőt egy kis olívaolajjal, amelyben megsüthetjük a kenyeret. Süssük nagyon rövid ideig a kenyérszeletek mindkét oldalát.
Készítsük el a szószt a majonéz és a joghurt összekeverésével.
Ekkor pedig már csak a szendvics elkészítése marad. Rakjunk káposztát az egyik kenyérszeletre, majd rakjuk rá a csirkeszeletet. Ezt követi a paradicsom és a szósz, majd végül rákerülhet a másik szelet kenyér is.
Comments
Loading…