in

Almás-csirkés Quesadilla

A Quesadilla valójában mexikói pizza. A hús és a gyümölcs szenzációs kombinációjából született meg ez a recept. Különleges töltelékkel ellátott tortilla alapú étel. Nemcsak ízletes, de gyorsan elkészíthető, ami igen népszerűvé teszi. A bátrabbak a tortilla tésztáját is előállíthatják otthon.

Előkészület: 5 perc. Főzési idő: 5 perc

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 4 tortilla szelet (boltban vehető)
  • 1 csésze főtt, darabolt csirkemell
  • 10-15 dkg cheddar vagy Monterey Jack sajt
  • 1 szeletelt alma
  • ¼ csésze salsa szósz

Az Almás-csirkés Quesadilla recept elkészítése:

1. Egy nagyobb serpenyőt felhevítünk. Beletesszük egyenként a tortillákat. Egy lapos fakanál segítségével forgatjuk, hajtogatjuk, amíg hólyagos, pirult nem lesz.
2. A sajtot lassan a tortilla felére helyezzük, erre kerül az előkészített csirkehús. A tortilla másik felét óvatosan ráhajtjuk. Olyan, mintha egy omlettet készítenénk. Alacsony- vagy közepes lángon folytatjuk a sütést. A többi tortillával is hasonló a teendő.
3. Következő lépésben szétnyitjuk a tortillát, és elhelyezzük rajta az almaszeleteket meglocsolva a salsa szósszal. A 5-10 perces művelet gyorsan végrehajtható, hamar kész a Quesadilla. Ha megsült, háromszögeket vágunk ki a tésztából, mintha egy pitét szeletelnénk. Minden tortilla darabbal megismételjük a műveletet.

Finom, laktató ínyencfalatokat kapunk! Jó étvágyat hozzá!

simplyrecipes.com

What do you think?

Comments

Loading…

0

Sült bab gyorsan, egyszerűen

Ázsiai tonhal saláta