A salátákról tudjuk, hogy egészségesek, azonban sokszor talán mégsem annyira kívánatosak. A folyamatosan ismétlődő alapanyagokat pedig könnyedén megunhatja az ember.
Azonban mindig lehet újdonságot találni. Ezúttal ez az újdonság lehet ez a lazacos és lencsés caprese saláta friss tavaszi zöldségekkel, citromos lazaccal, mozzarella sajttal, koktélparadicsommal és egy kis balzsamos szórással.
Hozzávalók:
- 350 g lazac
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 6 bögre tavaszi zöld
- 1 bögre főtt lencse
- 1 bögre koktélparadicsom, felnégyelve
- ½ bögre mozzarella golyó
- 2 bögre balzsamecet
- Só és bors ízlés szerint
Lazacos-lencsés caprese saláta recept
Melegítsük elő a sütőnket 200 fokra, és vajazzunk ki vékonyan egy tepsit. Fűszerezzük meg a lazac mindkét oldalát sóval és borssal, majd szórjuk meg citromlével. Tegyük rá a lazacot az előkészített tepsire, és süssük 10-15 percig, amíg rózsaszínű és puha nem lesz.
Amíg sül a hal, egy kisebb serpenyőbe beleöntsük a balzsamecetet, és felforraljuk. Forrás után lejjebb vesszük alatta a hőt, és így főzzük tovább kb. 15 percig, amíg be nem sűrűsödik. Vegyük le a hőről, és öntsük át egy másik edénybe, majd hagyjuk hűlni.
Szeljük fel a lazacot kockákra vagy csíkokra. Egy nagyobb edényben dobáljuk egybe a lazacot, a tavaszi zöldet, a lencsét, a koktélparadicsomot és a mozzarellát. Tálalás előtt öntsük le a balzsamecettel, és szórjuk meg a frissen őrölt borssal. Azonnal tálaljuk.
Comments
Loading…