in ,

Cukkinis caprese saláta

A tésztaételek örök kedvencek, azonban nem feltétlenül a legegészségesebb ennivalók közzé tartoznak. A tavasz és a még inkább a nyár beköszöntével azonban a friss zöldségek által teljesen új utak nyílnak meg a számunkra.

Ez a recept például megmutatja, hogy miképp lehet a cukkiniból is tésztát gyártani, és azt ízletesen elkészíteni. A balzsamecet és a citromlé pedig tovább fokozza az étel ízének élvezetét. Az összes eszköz pedig, ami kell hozzá, az egy zöldség spiralizáló.

Hozzávalók:

  • 2 db közepes méretű cukkini
  • 1 bögre koktélparadicsom, félbe vágva
  • Az öntethez:
  • 1 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • és frissen őrölt bors
  • 12 kisebb mozzarella golyó, félbe vágva
  • ½ bögre aprított bazsalikomlevél

Cukkinis caprese saláta recept

Helyezzük a cukkinit és a félbe vágott paradicsomokat egy nagyobb tálba.
Készítsük el az öntetet oly módon, hogy az összetevőket egy robotgépbe pakoljuk, majd addig keverjük, míg a fokhagyma is teljesen bele nem simul az elegybe.
Öntsük rá az öntetet a cukkinira és a paradicsomokra, majd rázzuk össze a salátánkat. Helyezzük hűtőszekrénybe legalább 10 percre.
Végül adjuk hozzá a mozzarellát és a bazsalikomleveleket is. Rázzuk össze a többi összetevővel, és már tálalható is.

foodiecrush.com

What do you think?

Comments

Loading…

0

Disznóhúsos, paradicsomszószos spagetti tészta

Krémsajtos és avokádós tekercs