Ez a saláta egyszerűen, gyorsan készül el csirkesalátát alapjául véve, ami avokádópürét használ kötőanyagként ahelyett, hogy hagyományos majonézt használna. A váratlan összetevő ebben a csirkesalátában a szeletelt alma. Ez adja meg az édességét, fanyarságát és a ropogósságát a csirkesalátának.
Az avokádó helyettesíti a majonéz zsírját, viszont a fűszereit nem, így adni kell hozzá sót, borsot és egy nagy adag zöld-citrom dzsúszt. Pluszként adhat hozzá felvágott friss koriandert, vagy petrezselymet is.
Ez az étel rendkívül ízletes és kielégítő, még a külalakja is igen esztétikus. Próbálja ki az avokádós csirkesalátát, ami igen egészséges és könnyű elkészíteni is! Jó étvágyat kívánunk!
Hozzávalók:
• 1 bögre rendesen felvágott átfőzött csirkemell
• 1 avokádó kimagozva, felvágva
• ¼ bögre felvágott zellerlevél
• ¼ bögre felvágott vöröshagyma
• 2 evőkanál felvágott koriander, vagy petrezselyem
• 2 teáskanál lime leve, vagy 1 evőkanál citromlé
• ½ teáskanál só
• frissen őrölt feketebors
Avokádós csirkesaláta recept
Első lépésként helyezze a csirkét, avokádót, almát, zellert és vöröshagymát egy közepes méretű tálba. Óvatosan törje össze az avokádót villával, és keverje meg, hogy minden hozzávaló elkeveredjen.
Ezek után adja hozzá a koriandert vagy petrezselymet, a zellerlevelet, a lime levét vagy a citromlevet, a sót és a borsot is.
A hatásosabb ízvilág eléréséért öntsön még rá több lime levet és adjon hozzá több sót ízlés szerint. Ha a mixtúra egy kicsit száraz, öntsön hozzá két teáskanál olíva olajt, és keverje össze.
Tároláshoz tegye egy tálba és fedje le egy műanyag fedővel, hogy sem a saláta se a csirke ne kapjon levegőt. Több napig tárolhatja a hűtőben. Tálalhatja kenyérrel, pirítóssal, vagy zöldsalátával (a rukkola javasolt vagy a vízitorma, ha egy kis extra spirituszra vágyik).
Comments
Loading…