Hozzávalók:
- 60 dkg sertéshús( karaj vagy comb)
- 20 dkg szilva, 20 dkg aszalt szilva
- 3 ek olaj, 4 ek szilvalekvár
- 2 dl vörösbor, fahéj
Elkészítése:
A húst hosszában metsszük be és töltsük meg az aszalt szilvával, majd tűzzük össze hústűvel vagy fogpiszkálóval. Felhevített olajon pirítsuk meg, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük meg. A serpenyőben maradt zsiradékhoz keverjük hozzá a lekvárt, locsoljuk rá a bort, és addig főzzük amíg besűrűsödik. A kimagozott, felaprított szilvát a szószhoz keverjük, pároljuk pár percig, majd sóval, fahéjjal fűszerezzük. A húst sült burgonyával és a szósszal tálaljuk.
Az elkészítése kb 1,5 órát vesz igénybe.
Comments
Loading…