Tejfölös-gombás Szűzpecsenye

Hozzávalók:
1 sertés szűzpecsenye(kb60dkg)
50 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
1,5dl tejföl
1/2tk.morzsolt majoránna
3ek.vaj
,őrölt bors
Elkészítés:
A szűzpecsenyét megmossuk, megtöröljük, és vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított, megmosott gombát felszeleteljük, a hagymát felkockázzuk. A sóval-borssal bedörzsölt hússzeleteket kevés olajon elősütjük, majd a serpenyőből kivéve melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban üvegesre pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a gombát és a majoránna 2/3-át, 10 percig kis lángon pároljuk majd visszatesszük a húst és összemelegítjük. A tejfölt a maradék majoránnával, sóval, borssal ízesítjük és a húsra öntve összeforraljuk.
Pirított burgonyával tálaljuk.

Beküldte: Lazalaca