Ki ne lenne odáig a gyorséttermekben kapható nuggets-ért? Az aranyszínű csirkefalatok már kinézetre is rendkívül csalogatóak, hát még, ha bele is harapunk egybe.
Készítsük hát el ezt a finomságot házilag egyszerűen, bármelyik háztartásban fellelhető alapanyagokból!
Mártogatóst tálalva mellé kiváló ropogtatni-való lehet az esti film- vagy meccsnézés mellé is.
Hozzávalók:
- 2 bögrényi sós perec
- ½ bögre parmezán sajt
- ½ bögre liszt
- ¼ kiskanál bors
- 2 tojás
- 450 g csontozott csirkemell
Sós Perec-bevonatú csirke nuggets recept
Vágjuk fel a csirkemellet körülbelül 5 centiméteres darabokra.
Tördeljük bele a sós perecet egy konyhai robotgépbe. Szórjuk hozzá a sajtot, majd keverjük össze a gép segítségével.
Adjuk hozzá a borsot a liszthez, keverjük el, majd tegyük félre egy tálban vagy nagyobb tányérban. Verjük fel a tojást egy másikban, majd szórjuk bele a sajtos-pereces keverékünket egy harmadikba.
Következő lépés a panírozás. Forgassuk meg a csirkedarabkákat először a lisztben, ezt követően mártsuk bele a felvert tojásba, majd végül következhet a sajtos-pereces réteg.
Süssük ki a bepanírozott csirkedarabkákat növényi olajban. Forgassuk meg az olajban több alkalommal is, hogy mindkét oldala egyenletesen átsüljön.
Tálaljuk ketchuppal vagy egyéb mártogatós szósszal.
Comments
Loading…