in

Sajtos rakott kel

Hozzávalók:

  • 1 kg kelkáposzta
  • 20 dkg rizs
  • 50 dkg sertéscomb
  • bors, 1 kávéskanál mustár
  • 15 dkg zsír, 5 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt sajt, tejföl ízlés szerint

Elkészítése:

Sós vízben megfőzzük a leveleire szedett káposztát, majd a rizst is megpároljuk. A combot felszeleteljük, kikloffoljuk és sóval, borssal, mustárral ízesítve kevés zsiradékban elősütjük. Egy mély tűzálló tálat, vagy tepsit kikenünk vajjal és kibéleljük a főtt káposztalevéllel, melyre rizst teszünk, majd az elősütött húst és ismét rizst. Az egészet beborítjuk a kelkáposzta maradék leveleivel és leöntjük a tejföllel, jó vastagon meghintjük a sajttal, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és sütőben addig sütjük, amíg a teteje nem lesz szép piros, ropogós. Még forrón tálaljuk.

Az elkészítése kb 90 percet vesz igénybe.

What do you think?

Comments

Loading…

0

Rakott padlizsán

Töltött sertéshús szilvaszósszal