Hozzávalók:
- 1 kg kelkáposzta
- 20 dkg rizs
- 50 dkg sertéscomb
- bors, 1 kávéskanál mustár
- 15 dkg zsír, 5 dkg vaj
- 10 dkg reszelt sajt, tejföl ízlés szerint
Elkészítése:
Sós vízben megfőzzük a leveleire szedett káposztát, majd a rizst is megpároljuk. A combot felszeleteljük, kikloffoljuk és sóval, borssal, mustárral ízesítve kevés zsiradékban elősütjük. Egy mély tűzálló tálat, vagy tepsit kikenünk vajjal és kibéleljük a főtt káposztalevéllel, melyre rizst teszünk, majd az elősütött húst és ismét rizst. Az egészet beborítjuk a kelkáposzta maradék leveleivel és leöntjük a tejföllel, jó vastagon meghintjük a sajttal, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és sütőben addig sütjük, amíg a teteje nem lesz szép piros, ropogós. Még forrón tálaljuk.
Az elkészítése kb 90 percet vesz igénybe.
Comments
Loading…