in ,

Részeges sertéspörkölt

sertéspörkölt

Hozzávalók:
-1 kg sertéslapocka
-1 nagy fej vöröshagyma
-4 gerezd fokhagyma
-1 db cseresznyepaprika
-5 dl száraz vörösbor (3 fele osztva)
-pirospaprika
-
-őrölt kömény

Elkészítés:

A lapockát tisztítás után kockákra vágjuk. Általában minél kisebb kocka, annál teltebb a pörkölt. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk.

A lábosba kis olajat öntünk, megvárjuk, míg jól átmelegszik, a vöröshagymát csak ezután öntjük bele. Finom, sercegő hangot kell adjon, úgy lesz jó az íze. Belerakjuk a fokhagymát, átfuttatjuk, levesszük a tűzről, szórunk rá 2 kiskanál pirospaprikát, jól elkeverjük, visszatesszük a tűzre, és egy nagyon kevés vízzel meglocsoljuk. Beledobjuk a beirdalt cseresznyepaprikát, sózzuk, köménnyel ízesítjük. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, és amíg kifehéredik, kis időközönként megkavarjuk. Ha minden hús kifehéredett, hozzáadunk egy kis vizet, és nyakon öntjük az első adag borral.

Fedő nélkül fortyogtatjuk tovább, apránként hozzáadjuk a bort, az utolsó felöntés után fedő alatt puhára pároljuk a húst. Főtt krumplival és uborkasalátával tálaljuk.

Jó étvágyat. 🙂

Beküldte: Attys78

What do you think?

Comments

Loading…

0

Mákos kalács

Időben vegye rá gyermekét a helyes táplálkozásra