Hozávalók:
- 80 dkg pulykamellfilé
- 2 dl fehérbor, 1 dl zöldséglevesalap(kockából)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg füstölt szalonna, olaj a sütéshez, só, bors
- 20 dkg szilva
Elkészítése:
A húst 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A bort tálba öntjük és hozzá a leves alaplét és a kimagozott, negyedekre vágott szilvát hozzáadjuk. Forró aljon megsütjük a húst. A húst tartsuk melegen. Az apróra vágott hagymát és a felaprított szalonnát és a fokhagymát a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk. Hozzáöntjük a szilvát a páclével együtt, sóval borssal fűszerezzük, és állandó kevergetés közben addig főzzük amíg a hagyma megpuhul. Helyezzük bele a húst és még pár percig pároljuk. Köretként sült burgonyával tálaljuk.
Az elkészítése kb 1 órát vesz igénybe.
Comments
Loading…