Részeges pulykamell

Értékelje a receptet!

Hozávalók:

  • 80 dkg pulykamellfilé
  • 2 dl fehérbor, 1 dl zöldséglevesalap(kockából)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg füstölt szalonna, olaj a sütéshez, , bors
  • 20 dkg szilva

Elkészítése:

A húst 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A bort tálba öntjük és hozzá a leves alaplét és a kimagozott, negyedekre vágott szilvát hozzáadjuk. Forró aljon megsütjük a húst. A húst tartsuk melegen. Az apróra vágott hagymát és a felaprított szalonnát és a fokhagymát a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk. Hozzáöntjük a szilvát a páclével együtt, sóval borssal fűszerezzük, és állandó kevergetés közben addig főzzük amíg a hagyma megpuhul. Helyezzük bele a húst és még pár percig pároljuk. Köretként sült burgonyával tálaljuk.

Az elkészítése kb 1 órát vesz igénybe.

További receptek