in

Mentás-citromos csirkemell

A csirkemell friss aromát kap, amikor citrommal és mentával van pácolva. Ezt a receptet könnyű elkészíteni, de akkor lesz a legfinomabb, ha egy napig pácoljuk a mentás citromos csirkemellet.

A mediterrán ízeket felelevenítő mentás-citromos csirkemellre érdemes egy éjszakát várni, hiszen a végeredmény egy nagyon ízletes és könnyű étel.

Hozzávalók:

Mentás-citromos csirkemell recept

A csirkemelleket kettévágjuk, és egy tálba helyezzük. Rátesszük a pácot, ami az apró reszelt fokhagymából, a citromléből, egy evőkanál olívaolajból, a mentából, a sóból és a borsból áll, majd miután alaposan összekevertük lefedjük, és a hűtőbe tesszük éjszakára.

Másnap 2 evőkanál olívaolajt egy serpenyőbe öntünk, és 10-15 percig sütjük a csirkemelleket, amíg alaposan átsültek. kivesszük a csirkemelleket a serpenyőből és leöntjük a keletkezett zsiradékot.

Visszatesszük a serpenyőt a tűzhelyre és beleöntsük a fehérbort, majd addig főzzük, amíg a bor mennyisége a felére csökken. Ezt követően hozzáadjuk a csirke húslét és a megmaradt páclevet és ismét főzzük, amíg a mennyisége a felére csökken. Ízesítse sóval és borssal.

Forrás: afoodcentriclife.com

What do you think?

Comments

Loading…

0

A házi májpástétom elkészítése

Kívánja az édességet? Pótolja a hiányérzetét!