Hozzávalók:
- 60 dkg marhafelsál
- 8 dkg zsír
- 20 dkg vegyes zöldség
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál cukor
- 5 dkg vöröshagyma
- só
- 2 babérlevél
- 15 szem bors
- kakukkfű
- 5 dkg paradicsom püré
- 2 dl vörösbor
- 2 narancs, vagy mandarin
Recept:
Felszeletem a marhahúst és kevés zsírban elősütöm. A zöldségeket feldarabolom, a lisztet barnára pirítom . A zsírban cukrot, hagymát, zöldséget pirítok, amíg a paradicsom rozsdabarna nem lesz. Ezután ráöntöm az első sütött húsra, és 2 dl vízzel, vörsborral, sóval, reszelt narancshéjjal és a narancs húsával puhára párolom. Ha a hús megpuhul, kiveszem és a levélt a megbarnított liszttel besűrítem. A húst leöntöm a mártással és narancsgerezdekkel ízesítem. Krokettel vagy rizzsel tálalom.
Elkészítési idő: Két és fél óra
Comments
Loading…