in

Marhafelsál naranccsal

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhafelsál
  • 8 dkg zsír
  • 20 dkg vegyes zöldség
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 2 babérlevél
  • 15 szem bors
  • kakukkfű
  • 5 dkg paradicsom püré
  • 2 dl vörösbor
  • 2 narancs, vagy mandarin

Recept:

Felszeletem a marhahúst és kevés zsírban elősütöm. A zöldségeket feldarabolom, a lisztet barnára pirítom . A zsírban cukrot, hagymát, zöldséget pirítok, amíg a paradicsom rozsdabarna nem lesz. Ezután ráöntöm az első sütött húsra, és 2 dl vízzel, vörsborral, sóval, reszelt narancshéjjal és a narancs húsával puhára párolom. Ha a hús megpuhul, kiveszem és a levélt a megbarnított liszttel besűrítem. A húst leöntöm a mártással és narancsgerezdekkel ízesítem. Krokettel vagy rizzsel tálalom.

Elkészítési idő: Két és fél óra

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Sonkás kocka

Kapros-túrós lepény