A kolbásztekercsek nemcsak finomak, de könnyű elkészíteni is őket, és bármilyen alkalomra megfelelnek. Legyen szó családi összejövetelről vagy ünnepi vacsoráról, mindenki elégedett lesz a szakács választásával!
Előkészület: 20 perc Főzési idő: 40 perc
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 vöröshagyma
- fél kanál barna cukor
- 2 lap fagyasztott leveles tészta
- 1 tojás
- 8 darab vastagabb marhakolbász (disznóhússal is lehet helyettesíteni)
Az egyszerű kolbásztekercsek elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200°C-on. Egy lapos tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Vegyünk elő egy serpenyőt és közepesen magas lángon pirítsuk meg a felszeletelt hagymát. Adjuk hozzá a barna cukrot és körülbelül 5 percig állandóan kevergessük, míg karamellizált állapotba nem kerül.
A fagyasztott, de már kiengedett tésztát elnyújtjuk, négyzetekre vágjuk. Széleit tojással megkenjük. Minden darabra elhelyezünk 1 evőkanál hagymáskeveréket, a tetejére pedig kolbászt rakunk. Ha megvan, akkor óvatosan feltekerjük és a tészta széleit jól egymáshoz nyomkodjuk, hogy ne essen szét.
A tekercseket egyenként beletesszük az előkészített tepsibe úgy, hogy lefelé kerüljön az összeadott rész. Meghintjük borssal és már süthetjük is!
Az elkészítési idő 20-25 perc, ennyi kell, hogy a tészta aranybarnára süljön. Paradicsomszósszal vagy zöld salátával tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Comments
Loading…