Hozzávalók 4 személyre:
1,2-1,5 kg csirkeszív
15-20 deka liszt
1 tojás
1-2 deci bármilyen világos sör
só, fehér bors, egész bors
babérlevél, szerecsendió
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez
Elkészítés: a csirkeszíveket megtisztítjuk, a zsíros részét eltávolítjuk és levágjuk a bevezető ereket, majd egy megfelelő méretű fazékban feltesszük főni a negyedbe vágott hagymával, fokhagymával, babérlevéllel, sóval és egész borssal. Mivel a szív színtiszta izom, ezért lassú tűzön elég sokáig kell főzni amíg megpuhul. Ez lehet akár 3-4 óra is, szóval érdemes rá előre készülni. Amint a szívek kellően megpuhultak, leszűrjük őket. Az így kapott lét kiválóan használhatjuk később alaplének.
Elkészítjük a sörtésztát. A lisztet, tojást, sót, fehérborsot és szerecsendiót összekeverjük, és annyi sört adunk hozzá, hogy a palacsinta tésztánál sűrűbb, de a galuskánál kicsit lágyabb tésztát kapjunk.
Egy mély serpenyőben, wokban vagy olajsütőben megmelegítjük az olajat, a lecsöpögtetett szíveket a tésztába forgatjuk, hogy mindenütt massza borítsa őket, majd a forró olajban aranybarnára sütjük. Utána lecsöpögtetjük a kis falatokat és bambusz satay-nyársra 3-4 darabot felszúrunk, és így tálalhatjuk.
Köretnek párolt rizst ajánlok, illetve kiválóan lehet mellé különféle mártogatós szószokat adni, mint barbecue, édes chilli, csípős chilli, ketchup, mogyorószósz, stb.
Beküldte: Norris
Comments
Loading…