Ez a csirke fajitas kötelező azokra nézve, akik kedvelik a mexikói konyhát. Ennek az ételnek nem csak a szezonális ízei csábítanak, de az élénk színei is szemet gyönyörködtetőek.
Ennek a csirke fajitasnak az elkészítése rendkívül egyszerű, hiszen a nagyja munkát a tűzhelyünk végzi el.
Előkészület: 15 perc – Elkészítési idő: 3-4 óra
Hozzávalók:
- 0,8-1 kg csontozott csirkemell
- 1 konzerv kockázott paradicsom zöld chilivel
- 1 piros, sárga és zöld kaliforniai paprika (hosszában vékonyra felszelve)
- 1 nagyobb fej hagyma félbevágva és felszeletelve
- 4 gerezd fokhagyma ledarálva
- 2 ½ kiskanál chilipor
- 2 kiskanál köményőrlemény
- 1 kiskanál pirospaprika
- ¾ kiskanál korianderőrlemény
- 1 kiskanál só
- ¾ kiskanál bors
- 2 evőkanál friss citromlé
- 1 evőkanál méz
- Tálaláshoz: tortilla lapok, tejföl, koriander, guacamole, salsa, cheddar sajt
Csirke fajitas recept
Öntsük bele a konzerv paradicsom felét egy lassú főzésre alkalmas edénybe, és igazítsuk el, hogy egy réteget alkosson. Rakjuk rá a paprikák és a hagyma felét, majd szórjuk meg fokhagymával. Erre rétegezzük rá a félbevágott csirkemelleket.
Keverjük el a chiliport, köményt, paprikát, koriander, sót és borsot egy keverőtálban. Ennek a keveréknek a felét oszlassuk el egyenletesen a csirkemelleken, majd vagdossuk be azokat. A maradék fűszerkeveréket szórjuk bele a résekbe. Erre helyezzük rá a megmaradt paradicsomot, kaliforniai paprikát és hagymát.
Fedjük le az edényt, majd főzzük magas hőfokon 3-4 óráig vagy alacsonyabbon 6-8 óráig, ameddig a csirkemell teljesen át nem fő, és a zöldségek meg nem puhulnak.
Vegyük ki a csirkemelleket, és vágjuk fel azokat vékony csíkokra. Vegyünk ki egy bögrényit az edényben lévő léből (erre már nem lesz szükségünk). Egy kisebb tálban keverjük el a citromlét és a mézet, majd adjuk hozzá az edényünk tartalmához a csirkével együtt. Ízlés szerint fűszerezzük. Finoman keverjük össze.
Tálaljuk melegen felmelegített tortillával, tejföllel, guacamoléval, sajttal és salsával.
Comments
Loading…