Nemsoká ismét nyakunkon az almaszezon, így ez az étel újra előtérbe kerülhet, hiszen ez egy könnyű és gyors csirkés fogás, amit a hét bármelyik napján előszeretettel fogyaszthat.
Az almaszeletek a csirkemell mellett sülve ínycsiklandozóvá teszik ezt az egyszerű ételt, és egy kis mézes-mustáros szósz még pikánsabbá teheti azt.
A receptben levő szósz elég gyenge, így ha egy erősebb mézes-mustáros szószt szeretne, duplázza meg az almaecet/mustár/méz adagokat, és hagyja ki a húslevest. Bárhogy is dönt, ne használjon piros édes almát ehhez az ételhez, hiszen az a típusú alma nem fő meg rendesen.
Hozzávalók:
- ½ csésze almaecet
- ½ teáskanál kukoricakeményítő
- só
- frissen őrölt feketebors
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanál dijoni mustár
- ½ csésze liszt (hintéshez)
- fél kiló csirkemell filé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 kisebb hámozatlan alma 8 darabra vágva
- ½ csésze alaplé
- friss petrezselyem
Csirke és alma mézes-mustáros szószban recept
Első lépésként öntse az almaecetet, kukoricakeményítőt, mustárt, mézet, sót és borsot egy tálba, aztán rakja félre. Sózza meg a csirkét, és szórja meg liszttel, majd rázza le a felesleget.
Egy nagy teflon sütőben kezdje el közepes hőn melegíteni az olajat. Amint felforrósodott az olaj, adja hozzá a csirkemellet, majd addig süsse, míg egyik oldala megbarnul, ami körülbelül 3-4 percet vesz igénybe. Fordítsa meg a csirkemellet, adja hozzá az almát és addig süsse őket, amíg a mell ezen oldala is megbarnul.
Adja hozzá a húsleves és az almaecet keveréket, majd vegye le a hőmérsékletet alacsonyra, fedje le a sütőt, és addig párolja, amíg a csirke meglágyul (kb. 15 perc). Amint elkészült távolítsa el a csirkét és az almát a sütőből, és helyezze őket egy tányérra. Öntse meg mézes-mustáros szósszal a húst, és hintse meg az almát petrezselyemmel.
Tálalhatja rizzsel, vagy tésztával. Jó étvágyat kívánunk!
Comments
Loading…