in

Ananászbundás csirkemell

-2 nagyobb csirkemell
-40 dkg konzervananász
-1 közepes fej vöröshagyma
4 evőkanál vaj
3 dl tejföl
-1 csokor petrezselyem
-4 tojássárgája
-,őrölt bors
-3-4 evőkanál zsemlemorzsa
A mandulás golyóhoz:
-60 dkg burgonya
-só
-2 tojás
-15-20 dkg liszt
-4 evőkanál szeletelt mandula
A sütéshez:
-olaj

A csirkemellet lebőrözzük, húsát a csontról lefejtjük, sóval, borssal bedörzsöljük. A megolvasztott vajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát.

A tűzről levéve hozzáadjuk a nagyon apróra vagdalt ananászt, a tejfölt, a tojássárgákat. Megsózzuk, őrölt borssal és felaprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd annyi zsemlemorzsával dolgozzuk össze, hogy képlékeny masszává váljon.

A csirkemelleket kevés olajon hirtelen átsütjük, azután olajjal kikent tepsibe fektetjük. Az ananászos masszával beborítjuk őket, a masszát kicsit rá is nyomkodjuk. Előmelegített sütőben 220 C fokónon 30-35 perc alatt megsütjük.

Amíg sül, elkészítjük a mandulás golyókat. Ehhez a burgonyát héjában megfőzzük, megtísztitjuk és még melegen összetörjük. Beleütjük a tojást, megsózzuk és kevés liszttel rugalmas tésztává gyúrjuk.

Nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, amelyeket előbb szeletelt mandulában meghempergetve bő, forró olajban aranybarnára sütünk. Az olajból kiemelve lecsepegtetjük és az ananászbundás hússal együtt tálaljuk. Külön tálkában ananászbefőttet is kínáljunk mellé!

What do you think?

Comments

Loading…

0

Túrótorta linzer alapon

Borleves