
Több órán át kell elkészíteni a receptet, de a végeredmény magáért beszél és az ízvilága is magával-ragadóan finom. A Rákóczi-rostélyos recept a legfinomabb ételek egyike! A Rákóczi-rostélyos az egyik kedvenc ételem!
Hozzávalók:
- 60 dkg lapos hátszín (színhús)
- 2 ek liszt
- 3 ek olaj
- 16 dkg füstölt szalonna
- 2 fej hagyma
- egy nagy paradicsom
- 25 dkg gomba
- só, 1 ek pirospaprika, kevés fokhagyma
Rákóczi-rostélyos recept
A hátszínt négy egyenlő részre vágjuk, kikloffoljuk és megsózzuk, majd lisztbe forgatva forró olajon elősütjük. A kockára vágott szalonnát a maradék olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzá adjuk az apróra vágott hagymát, az összezúzott fokhagymát, a kockára vágott paradicsomot és a pirospaprikát, kevés vizet adva hozzá felforraljuk. Az egész levét a hússzeletekre öntjük, és lefedve kb 1-1,5 órát pároljuk. Az elpárolgott levet vízzel pótoljuk. Mielőtt a hús egészen megpuhulna hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt gombát.
Az elkészítése kb 2 órát vesz igénybe.