Hozzávalók:
- 1,2 kg ponty vagy filé
- só, pirospaprika, bors, 1 tojás
- 15 dkg lecsó
- 10 dkg gomba
- 10 dkg (füstölt) kolbász
- 40 dkg burgonya
- 15 dkg liszt
- 10 dkg zsír vagy kevés olaj
Elkészítése:
A halat megsózzuk, majd paprikás lisztbe forgatjuk és forró zsírban vagy olajban ropogósra sütjük. Külön edényben lecsót készítünk amihez hozzáadjuk az apró szeletekre vágott gombát és a füstölt kolbászt. Ebben a lecsóban pároljuk az elősütött halszeleteket kb 10 percig. A meghámozott burgonyát apró lyukú reszeleőn lereszeljük, liszttel, tojással, sóval, borssal ízesítve sűrű palacsintatésztát készítünk. Ebből palacsintát (tocsit) sütünk. A tocsik egyik felébe tesszük a halat a raguval és a másik felét ráhajtjuk és forrón tálaljuk.
Az elkészítése kb 45 percet vesz igénybe.
Comments
Loading…