in

Marinírozott ponty

Hozzávalók:

  • 1 kg pontyfilé
  • 3 ek liszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • olaj, vöröshagyma
  • 2 ek ecet, só, 1 ek cukor, törött bors

Elkészítése:

A halfilét ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd megsózzuk, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Forró olajban szép pirosra sütjük.  A megtisztított, felkockázott hagymát besózzuk. Az ecetből, vízből, cukorból, borssal kb 8 dl-nyi marinádot készítünk, majd ráöntjük a vízzel lemosott hagymára. Ebbe a mártásba beletesszük a kihűlt rántott halcsíkokat és 24 óráig érleljük. Hidegen tálaljuk.

Egy óra alatt elkészíthető étel. ( Érlelés nélkül)

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Tanyasi csirkepörkölt

Pontyrudacskák sörtésztában