Ez a recept egy kis mexikói halászfaluból származik, ahol a Halas Taco nagy kedvenc! Mivel könnyű elkészíteni, remek ötlet egy gyors ebédre vagy egy kései vacsorára is. A különleges fűszerek kiemelik a halfilé zamatos ízét. Omlós, enyhén pikáns töltelékkel fogyasztható a taco, akár minden nap.
Előkészület: 15 perc. Sütés: 15 perc.
Hozzávalók 6 személyre:
- ½ csésze tejföl
- ½ csésze majonéz
- ¼ csésze apróra vágott koriander (ha nincs friss jó a szárított is)
- 1 csomag taco fűszerkeverék
- 1 fél kg halfilé darabolva
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál citromlé
- 1 csomag taco kagyló vagy tortilla
- Öntet:
- aprított káposzta
- apróra vágott paradicsom
- citromlé
- taco szósz
Halas Taco recept
Alaposan keverjük össze a tejfölt, a majonézt, a koriandert és 2 evőkanál taco fűszerkeveréket egy kis tálban. Ha megvan, akkor a halfilé feldolgozása következik. A maradék fűszerekkel, a citromlével és a növényi olajjal összedolgozzuk, majd beletesszük egy nagyobb serpenyőbe. Folyamatos kevergetés közben, közepes lángon 4-5 percig sütjük. Egy villa segítségével eldöntjük, megpuhult-e a hal, ha igen, akkor máris kész a töltelék. A taco kagylót óvatosan megtöltjük vele és meglocsoljuk a taco-s öntettel. Igazi nyári csemege, melegen ajánlott strandoláshoz egy-egy frissítő mellé.
Comments
Loading…