in

Halas pite

A hal nemcsak egészséges, de ha jól készítjük el, akkor rendkívül finom étel az év minden szakában. A „Tavaszi sült hal” könnyű és ízletes vacsorát jelent, ezért ajánlható a kalóriákkal csínján bánó hölgyeknek és uraknak egyaránt.

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

Tavaszi halas pite recept

Első teendő: melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Alaposan mossuk meg a spenótleveleket, és forrázzuk le az előkészített forralt vízzel. Ha kész a művelet, egyelőre tegyük oldalra. Egy közepes méretű edénybe engedjünk bő vizet, hogy ellepje a burgonyát, és félig fedjük le. Kevés sót adjunk hozzá. Nem kell sokáig főzni, mivel az újburgonya hamar megpuhul. Kb. 15-20 perc. Ha kész, szűrjük le.

Ha a spenót kihűlt, nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet. Vegyünk egy tűzálló tálat, melynek alján szépen elhelyezzük a spenótleveleket. Megkenjük a felvert tojással. Sózzuk, borsozzuk. Ezután rátesszük a halat, majd megint a spenót következik, illetve a tojás. Közben elkészítjük a tejfölből, citromléből készült szószt. Ráöntjük a burgonyára, hasonlóképpen az olívaolajt is. Betesszük a sütőbe, 20-25 percig sütjük, amíg ropogós, aranyszínű nem lesz a teteje. Pár perc pihentetés után máris tálalható, melegen, de nem forrón fogyasztható!

bbcgoodfood.com

What do you think?

Comments

Loading…

0

Limeos semifreddo sajttorta

A legjobb almás süti