Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 15 dkg margarin
- 1,5 kg-os ponty
- törött bors
- (20 dkg) vöröshagyma
- 30 dkg gomba
- 2 zöldpaprika
- 4 dl tejföl
Elkészítése:
A margarinnal kikenjük a tepsit és a felkarikázott krumplival kiteszem egy soron az alját. A pontyot bevagdossuk a geincéig,majd ráfektetjük a krumplira. Megsózuk, megborsozzuk. A bevágásokba hagymát és kis margarint teszünk. A vékonyra szelt gombát és paprikát a hal körül elterítjük. Végül az egészet meglocsljuk a tejföllel és ha maradt margarin morzsolunk a tetejére. Először közepesen forró sötőben 25-30 percigalufóliával letakarva sütjük, majd levéve róla a fóliát 220 fokos sütőben ropogósra sütjük.
Az elkészítése körülbelül másfél órát vesz igénybe.
Comments
Loading…