Gombás ponty tepsiben

Értékelje a receptet!

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 15 dkg margarin
  • 1,5 kg-os ponty
  • törött bors
  • (20 dkg)  vöröshagyma
  • 30 dkg gomba
  • 2 zöldpaprika
  • 4 dl tejföl

Elkészítése:

A margarinnal kikenjük a tepsit és a felkarikázott krumplival kiteszem egy soron az alját. A pontyot bevagdossuk a geincéig,majd ráfektetjük a krumplira. Megsózuk, megborsozzuk. A bevágásokba hagymát és kis margarint teszünk. A vékonyra szelt gombát és paprikát a hal körül elterítjük. Végül az egészet meglocsljuk a tejföllel és ha maradt margarin morzsolunk a tetejére. Először közepesen forró sötőben 25-30 percigalufóliával letakarva sütjük, majd levéve róla a fóliát 220 fokos sütőben ropogósra sütjük.

Az elkészítése körülbelül másfél órát vesz igénybe.

További receptek