in

Kapros tökfőzelék

Hozzávalók:

  • 2 kg gyalult tök
  • vöröshagyma
  • kapor ízlés szerint
  • 5 dkg zsír vagy olaj
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • egy kis cukor

Elkészítése:

A felolvasztott zsírban vagy olajon kicsit megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk az előkészített (megsózott, majd kinyomkodott) tököt, rátesszük a kapor felét, összekeverjük és fedő alatt nagy lángon fél puhára pároljuk. Tejfölös habarást készítünk, amit állandó keverés mellett a tökhöz adunk. Megsózzuk, ecetet, cukrot adunk hozzá s közepes lángon felforralva készre pároljuk. Habarás helyett világos színű rántással is sűrűsíthető.

Az elkészítése kb fél órát vesz igénybe.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Kolbászos lebbencs

Hercegnő burgonya