Hozzávalók:
- 1 csirke
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 fej hagyma
- 2 tojás
- 5 dkg zsemlemorzsa
- só
- fehérbors
- tárkony
- petrezselyem zöld
- pirospaprika
Mártás:
A csirkét kb fél liter sós vízben puhára főzöm és kicsontozom. A húst hagymával és szalonnával ledarálom. Hozzákeverem a tojásokat és a zsemlemorzsát. Sóval borssal tárkonnyal petrezselyemmel és pirospaprikával fűszerezem. A jól összedolgozott masszából gombócokat készítek. A csirke főzőlevét felforralom, és abban nagyon kis tűzön 10 percig főzöm a gombócokat. A kész gombócokat kiszedem és tálalásig melegen tartom. A mártáshoz vajból és lisztből világos mártás készítek, és felöntöm fél litert csirkelével. Sóval szerecsendióval és tárkonnyal fűszerezem, majd pár percig forralom. Forralás közben hozzáadom a citrom levét is. Ha kellő sűrűségűre forrt, leveszem a tűzről és a tejszínnel és a tojás sárgájával elkeverem. A mártás a gombócokra öntöm, meghintem petrezselyemmel és rizzsel tálalom.
Elkészítési idő: Másfél óra
Comments
Loading…