Ha szeretnénk egy jót reggelizni, akkor kiváló opció lehet ez a sajtos és szalonnás kenyérsüti, vagy hívhatjuk igazából, aminek csak akarjuk. Az íze valahol a francia pirítós és az omlett között van.
Az elkészítése pedig nagyon egyszerű, habár a maga minimum 45 perces idejével talán nem a leginkább a megfelelő a rohanós reggelekre. A hétvégéken azonban garantáltan ideális lesz az egész család számára.
Hozzávalók:
- 300 g szalonna (bacon)
- 6 tojás
- 1,25 bögre tej
- ¼ kiskanál só
- Bors
- 7 bögre baguette, 2 cm-es darabokra vágva
- 2 bögre reszelt sajt (amilyen fajtát csak szeretnénk)
- Petrezselyem a tálaláshoz
Sajtos és szalonnás kenyérsüti recept
Forrósítsunk fel egy tapadásmentes serpenyőt. (Használhatunk egy kicsi olajt, ha úgy látjuk jónak.) Tegyünk félre 2 evőkanállal a szalonnából, a többit azonban tegyük bele a serpenyőnkbe, és enyhén pirítsuk meg. Vegyük ki a serpenyőből, és tegyük rá egy papírszalvétával kibélelt tányérra.
Keverjük össze egy tálban a tojásokat, a tejet, a sót és a borsot.
Tegyük a kenyeret egy nagy cipzáras tasakba, és öntsük bele a tojásos keveréket, 1,5 bögre sajtot, és a sült szalonnát. Próbáljuk minél inkább belepasszírozni a tojást a kenyérbe.
Tegyük félre a hűtőbe legalább 30 percre, de akár egy egész éjszakára is, hogy a tojás teljesen beleivódjon a kenyérbe.
Melegítsük elő a sütőnket 180 fokra.
Fújjunk be vagy vajazzunk ki egy kb. 21 cm-es tepsit. Öntsük bele a kenyeres masszát, igazítsuk szét a tepsiben, majd szórjuk meg a félretett szalonnával és a maradék fél bögre sajttal. Fedjük le lazán egy darab fóliával.
Süssük így 25 percig, majd vegyük le a fóliát, és tegyük vissza a sütőbe további 10 percre, hogy szép aranybarna legyen a teteje.
Hagyjuk állni kb. 5 percig, mielőtt kivesszük a sütőformából, és felszeletelnénk. Tálaláskor díszítsük petrezselyemzölddel.
Comments
Loading…