in

Rakott zöldbab kicsit másképp

Rakott zöldbab kicsit másképp

2 pár virsli
1 közepes fej vöröshagyma
1 közepes méretű paradicsom
1/2 l rizs
1/2 kg zöldbab
1 kis tejföl
2 tojás
1 tömlős sajt (ízlés szerinti ízesítésű)
petrezselyem zöldje

zsiradék

Megfőzöm a zöldbabot sós vízben. Kevés zsiradékon megfonnyasztom a hagymát. Meghámozom és apró kockára vágom a paradicsomot, majd a hagymához adom. Amíg párolódik a zöldség addig felkarikázom a virslit. Belerakom a virsli karikákt ahagymás, paradicsomba és kevergetve és egy nagyon kevés vízzel felforralom és apróra vágott petrezselymet szórok bele. Megfőzöm a rízst is. Ha ezek elkészültek kikenek egy tűzálló edényt kevés zsiradékkal. Az aljára rakok rízst, rá a virslit és arra a zöldbabot. A rétegezést addig folytatom, amíg vannak hozzávalók. A teteje rízs legyen. Összevegyítem a tejfölt, a tojást és a tömlős sajtot, majd a rétegezés tetejére öntöm. Berakom a sütőbe és addig sütöm míg piros lesz a teteje.

Zöldbab helyett lehet más zöldséget is használni vagy többfélét, a petrezselyem kihagyható.

What do you think?

Comments

Loading…

0

Sajtsaláta

„Hamis” sajtkrémleves