Hozzávalók:
- 2 közepes padlizsán
- 10 dkg szalonna
- 2 nagy fej hagyma
- 25 dkg darált hús
- 25 dkg paradicsom
- 25 dkg zöldpaprika
- 3 dl tejföl, fokhagyma ízlés szerint, só, bors,
Elkészítése:
A padlizsánt héjastól felszeleteljük és megsózzuk, majd hagyjuk 10 percig állni. Az apróra vágott szalonnán megfonnyasztjuk a hagyma felét és megpirítjuk a darált húst rajta. 2 dl vízzel felöntve magpároljuk fedő alatt. A padlizsánszeleteket lisztbe mártjuk, majd kevés olajban átsütjük és felét tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük. Rászórjuk a darált hús 3/4 részét, sózzuk, borsozzuk,a zúzott fokhagymát is rátesszük,paprika és paradicsomszeleteket is teszünk rá, majd a maradék padlizsánt rátesszük a húsra, és legvégül ráöntjük a darált húsos tejfölös keveréket, melyet fokhagymával ízesíthetünk. Először lefedve pároljuk, majd rövid ideig pirítjuk.
Az elkészítése kb 75 percet vesz igénybe.
Comments
Loading…