in

Karfiolos burgonyalepény

Hozzávalók:

  • 30 dkg karfiol
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 3-4 ek liszt
  • 4 ek olaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 6 ek burgonyaliszt, de lehet főtt burgonyával is helyettesíteni
  • , bors, 4 ek olaj

Elkészítése:

A rózsáira szedett karfiolt forrásben lévő vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.Ha langyosra hűlt összedolgozzuk a felvert tojásokkal, a péppé kevert burgonyával, vagy a burgonyaliszttel, a finomra vágott petrezselyemzölddel és az ízesítőkkel, majd annyi liszttel amennyit felvesz.Galuskamassza sűrűségű tésztát kell, hogy kapjunk.Az olajat a sarpenyőbe öntjük, felforrósítjuk és a masszából evőkanállal kis gombócokat szaggatunk bele.Mindkét oldalukat szép pirosra sütjük.Még forrón reszelt sajttal megszórjuk és forrón kínáljuk.

Az elkészítése kb 30 percet vesz igénybe.

What do you think?

Comments

Loading…

0

Lecsós rizspuding

Karalábéfőzelék