Hozzávalók:
- 30 dkg karfiol
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 3-4 ek liszt
- 4 ek olaj
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 6 ek burgonyaliszt, de lehet főtt burgonyával is helyettesíteni
- só, bors, 4 ek olaj
Elkészítése:
A rózsáira szedett karfiolt forrásben lévő vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.Ha langyosra hűlt összedolgozzuk a felvert tojásokkal, a péppé kevert burgonyával, vagy a burgonyaliszttel, a finomra vágott petrezselyemzölddel és az ízesítőkkel, majd annyi liszttel amennyit felvesz.Galuskamassza sűrűségű tésztát kell, hogy kapjunk.Az olajat a sarpenyőbe öntjük, felforrósítjuk és a masszából evőkanállal kis gombócokat szaggatunk bele.Mindkét oldalukat szép pirosra sütjük.Még forrón reszelt sajttal megszórjuk és forrón kínáljuk.
Az elkészítése kb 30 percet vesz igénybe.
Comments
Loading…