in

Fűszeres-paprikás curry

Ha egy kis indiai ízvilágot szeretnénk becsempészni otthonunkba, akkor mi sem egyszerűbb, mint egy curry elkészítése.

Ráadásul ez a fűszeres, paprikás curry a legegyszerűbb hozzávalókból készíthető el, és mégis egyszerűen fantasztikus lesz.

A legjobb benne, hogy bár adott a recept, kedvünk szerint mégis variálható. Tehetünk bele egy kicsit több kókuszt vagy kevesebb földimogyorót, vagy más kedvenc hozzávalót is hozzáadhatunk, amit csak szeretnénk.

Hozzávalók:

  • 20 db mini paprika (ne legyen csípős)
  • 4-5 db csípős chili
  • 1/3 bögre nyers földimogyorósze
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 1/3 bögre kókuszreszelék
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 3 egész szárított piros chili
  • 2 fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 2 kávéskanál gyömbéres fokhagymakrém
  • 2 evőkanál csípős chilipor (ízléstől függően variálható a mennyiség)
  • ½ kávéskanál korianderpor
  • 1/3 kávéskanál kurkumapor
  • 2 evőkanál nagyobb zsírtartalmú joghurt
  • 4 bögre víz

Fűszeres-paprikás curry recept

Mossuk meg, majd szárítsuk meg a paprikákat, ezt követően pedig vágjunk egy rést a közepükbe. Tegyük rá egy tepsire, majd adjunk hozzá egy kiskanál olajat, sózzuk, borsozzuk. Süssük 10-115 percig 210 Celsius fokon, vagy amíg el nem szenesedik. Vegyük ki és tegyük félre.

Vegyünk egy kisebb edényt, és süssük benne a földimogyorót, amíg meg nem pirul. Ekkor adjuk hozzá a szezámmagot. Süssük így még egy percig, majd kapcsoljuk le az edény alatt a hőt. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket az eddigi keverékhez, és őröljük finom péppé ¼ pohár víz segítségével. Tegyük félre.

Forrósítsunk fel 3 evőkanál olajat egy nagyobb edényben. Adjuk hozzá a köménymagot és a piros chilit, majd a felszeletelt vöröshagymát, és süssük közepes hőfokon. Mikor már enyhén karamellizálódott a keverék, adjuk hozzá a gyömbéres fokhagymakrémet, és süssük tovább, amíg meg nem barnul.

Ezt követően adjuk hozzá a paradicsomot, a chiliport, a korianderport, a kurkumaport és egy kis sót. Süssük tovább kevergetés mellet, amíg az olaj ki nem válik belőle. Ez 5-7 percet vesz igénybe. Ekkor adjuk hozzá az előzőleg elkészített és félretett pépet 4 bögre vízzel együtt. Kóstoljuk meg, és ha nem elég sós, akkor pótoljuk. Fedjük le, és hagyjuk főni 30 percig.

Ahogy a keverék besűrűsödik, adjuk hozzá a gyümölcslét, és hagyjuk, hogy újra felforrjon. Ekkor adjuk hozzá a paprikákat, és főzzük tovább még 5 percig, majd kapcsoljuk le alatta a hőt.

Ha joghurtot használunk a gyümölcslé helyett, akkor azt a főzés után adjuk hozzá, és jól elkeverjük.

Hagyjuk állni a curryt elkészítés után legalább 2 óráig. Tálaljuk rizzsel vagy kenyérrel.

foodfashionparty.com

What do you think?

Comments

Loading…

0

Citromos-mákos amerikai palacsinta

Sós Perec-bevonatú csirke nuggets (videó)