Olykor szükség van rá, hogy csak egyetlen edényt használjunk az ebéd elkészítéséhez, főleg, ha rosszul állunk a mosogatással. Na és mi van akkor, ha ezen a napon éppen egy kis pizzát kívánnánk meg? Semmi, ugyanis ez a kettő tényező mellett is könnyedén elkészíthető az ebéd vagy éppen a vacsora.
Ráadásul akkor is jó lesz nekünk ez a recept, ha csak fél óránk van a főzésre, ugyanis éppen ennyi időt vesz igénybe a csodás egy edényes pizzás tészta elkészítése.
Hozzávalók:
- 450 g olasz kolbász
- 1 kisebb fej vöröshagyma, felszeletelve
- 2 gerezd fokhagyma, darálva
- 1 üveg spagetti szósz
- 1 konzerv kockázott paradicsom
- 1 bögre víz
- ½ kiskanál szárított oregánó
- ½ kiskanál szárított bazsalikom
- 250 g penne tészta
- 2 bögre reszelt mozzarella sajt
- ½ bögre reszelt parmezán sajt
- Szeletelt pepperoni
Egy edényes pizzás tészta recept
Egy nagy serpenyőben megbarnítjuk a kolbászt, a hagymát és a fokhagymát. Csöpögtessünk le róla minden zsiradékot.
Adjuk hozzá a spagetti szószt, a felkockázott paradicsomot, a vizet, az oregánót és a bazsalikomot. Keverjük egyneművé a keveréket. Adjuk hozzá a tésztát, majd óvatosan keverjük el a szószunkkal. Fedjük le, és főzzük 10-15 percig, vagy amíg a tészta meg nem puhul.
Melegítsük elő a rostot.
Szórjuk meg a tésztát a sajtokkal és a pepperonival. Tegyük a rost alá 3-5 percre, vagy amíg a sajt meg nem olvad.
Comments
Loading…